הסכם ממון בין בני זוג

מעוניינים לקבוע את החוקים שיחולו עליכם במקרה של גירושין והסכמי ממון ? רוצים לקבוע קווים מנחים לחיים משותפים המקובלים על שניכם?

אתם מוזמנים לערוך הסכם ממון במשרדו של עו"ד אבי גפן, מומחה מוביל בתחום דיני משפחה.

 

לקביעת פגישה חייגו 5285400 – 052

 

מהם היתרונות של הסכם ממון?

 

  • הסכמה שמהווה חלופה לחוק יחסי ממון החלה על כלל האוכלוסייה
  • הצד החזק יותר כלכלית יכול להגן על רכושו באמצעות ההסכמות השונות
  • ניתן לכלול בהסכמים מגוון נושאים, הקשורים לא רק באופי הפרידה האפשרית, אלא גם, ובעיקר, על אופי החיים המשותפים
  • הנ"ל מאפשר תיאום ציפיות טוב יותר בין בני הזוג

 

באיזה שלב אפשר לערוך הסכם ממון?

 

רבים סבורים כי הסכמת רכוש מיועדת עבור זוגות שטרם נישאו, אך למעשה גם זוגות נשואים יכולים להחליט על פנייה לכיוון של ניסוח מסוג זה. ההבדל בין שני המקרים הוא בגוף המאשר. בעוד שהסכמה הדדית בין בני זוג לא נשואים עובר לאישור נוטריון, כשאנו מדברים על בני זוג נשואים, ההסכם צריך לעבור לאישור בבית משפט, ולקבל תוקף של פסק דין.

 

למי זה מומלץ?

 

הסכמות חתומות מומלצות במיוחד לזוגות שנכנסים לברית הנישואין במצב כלכלי שונה, שכן אין זה אלא טבעי שהצד החזק יותר ירצה להגן על רכושו גם במקרה של גירושין. הכוונה היא לא רק לחתונות באלפיון העליון, אלא גם למעמד הביניים. כך למשל, אם בני זוג נישאים, ובבעלותו של אחד משניהם ישנה דירה, השניים יכולים לחתום על מסמך שיבטיח שהבעלות על הדירה לא תשתנה במקרה של גירושין.

 

אילו עקרונות מסדיר ההסכם?

 

מסמך שכזה אינו משקף רק את החלוקה החומרים בין בני הזוג, אלא מגדיר גם תחומים נוספים, כגון ערכאה שיפוטית אליה ניתן לפנות במקרה של גירושין, אופי גידול הילדים, נוהל יציאות לחו"ל ועוד. הסכמה על הרכוש הפכה להיות פופולרית מאוד בשל אחוז הגירושין הגבוה באוכלוסיה, ולכן אין זה אלא טבעי שאנשים שנישאים רוצים להגן על הזכויות שלהם במובן הרחב של המילה במקרה והסטטיסטקה תגיע גם אליהם.

 

עו"ד אבי גפן ישמח לתרום לכם מניסיונו המשפטי, ולנסח ביחד איתכם את הסכם הממון המתאים ביותר מבחינתכם.

פוסטים נוספים מתוך הבלוג